Wierook (Frankincense) 10ml

filler

Prijs:
Verkoop prijs€9,95

Omschrijving

100% natuurzuivere etherische olie
Latijnse naam: Boswellia Serrata
Herkomst: India

Eigenschappen: ontstekingsremmend, antiseptisch, samentrekkend, windafdrijvend, slijmoplossend, kalmerend

Deze olie is het populairst in de aromatherapie vanwege zijn kalmerende eigenschappen. Het vertraagd de ademhaling waardoor meditatieve staat gemakkelijker bereikt wordt. Er wordt gezegd dat het helpt bij het genezen van wonden en het voorkomen van littekens. Het wordt gebruikt om het gezicht te versterken, rimpels te verwijderen en striae in cosmetische producten te voorkomen. Wierook etherische olie is gebruikt om angst, stress, astma, bronchitis, laryngitis en hoest te verminderen. Het is een algemeen tonicum voor de baarmoeder, heeft een kalmerend effect tijdens de bevalling en helpt bij het verlichten van zware menstruatie. Het is vooral handig tijdens meditatie. Vermijd tijdens de zwangerschap.

Oude Egyptenaren verbrandden wierook als heilige wierook en gebruikten het als gezichtsmasker. Ze vermalende de verbrande hars tot een poeder dat kohl werdt genoemd en dat werdt gebruikt om de ogen te accentueren. Met Kohl omzoomde ogen worden vaak gezien in de Egyptische kunst. De vroegste vermelding van het gebruik van wierook werd gevonden in een grafinscriptie van de 15e eeuw voor Christus, de Egyptische koningin Hatsjepsoet. Het werd gebruikt om de zieken te ontsmetten, om boze geesten te verbannen.

Hoe kun je etherische oliën gebruiken:
Verdamping / Stoom
Gebruik tot 6 druppels in water in een aroma verdamper of tot 3 druppels op een geursteentje. Voor inhaleren bij verkoudheid of voor dieptereiniging van het gezicht. Tot 5 druppels in kokend water . 1 tot 3 druppels op het kussen om te helpen bij de ademhaling of bij slaapproblemen.

Bad / voetbad
Meng de etherische olie altijd met een basisolie of neutraal badschuim, Gebruik etherische olie nooit puur in het water, deze blijft drijven op het water en hierdoor kunnen huidirritaties optreden.

Massage / huidolie
Etherische oliën mogen nooit rechtstreeks op de huid worden aangebracht, meng de etherische olie altijd met een basisolie.

Bovenstaande zijn algemene richtlijnen voor het gebruik van etherische oliën, het kan zijn dat je al genoeg aan minder druppels hebt om resultaat te behalen, dit is per persoon verschillend.

Heb je een etherische olie nodig die specifiek op jouw probleem/klacht is afgestemd, neem dan contact met ons op. Deze etherische olie kan door ons ook worden verwerkt in bijvoorbeeld een huidolie, massageolie of bodylotion.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen.


Payment & Security

Apple Pay Google Pay iDEAL Maestro Mastercard PayPal Shop Pay

Uw betalingsgegevens worden veilig verwerkt. We slaan geen creditcardgegevens op en hebben geen toegang tot uw creditcardgegevens.

Verwachte verzendkosten

Misschien vind je dit ook leuk

Recent bekeken