Latijnse naam: Hypericum perforatum

Op dit moment kun je overal bloeiend Sint Janskruid zien staan.  Het kruid begint namelijk rond 24 juni, op het Sint-Jansfeest te bloeien en houdt zijn bloemen tot september.

In vroegere tijden werd dit kruid al door de Grieken, Romeinen, Kelten, Indianen, Azteken en nog andere volkeren gebruikt als medicinale plant voor zowel inwendig- als uitwendig gebruik om onder andere urine af te drijven of uitwendig voor kneuzingen en bij brand- en snijwonden. Tijdens de kruistochten werd de olie gebruikt bij verwondingen.

In de late middeleeuwen werd ontdekt dat Sint Janskruid een antidepressieve werking had, bij slapeloosheid hielp  en werd het ook ingezet tegen boze geesten en bij duivelsuitdrijvingen. In de 15e eeuw werd het naast het toepassen voor wonden, brandwonden, als urine verdrijvend kruid, bij zenuwpijnen en ischias, ook gebruikt als menstruatie-opwekkend en koortswerend middel.

Sint Janskruid is op meerdere manieren toepasbaar, als infusie, tinctuur, olie, zalf of als wierookkruid.
In de magie wordt het kruid gebruikt bij begrafenisrituelen en exorcisme, maar ook als wierook om spreuken kracht bij te zetten en het goede te versterken.

Om de krachtige energieën van dit kruid ook energetisch te kunnen gebruiken in een behandeling voor jezelf of voor anderen, bieden we dit als een Reiki inwijding aan.
Wil je meer weten kijk dan hier.

De Sint Janskruid Reiki inwijding is een nieuwe inwijding in mijn Helende Kruiden serie:
De helende Kruiden Serie – Dille
De helende Kruiden Serie – Knoflook
De helende Kruiden Serie – Munt
De helende Kruiden Serie – Basilicum
De helende Kruiden Serie - Cayennepeper

Pin It
keyboard_arrow_up