Welkom bij ons Blog archief. Hier kun je onze wat oudere artikelen terug vinden zowel per categorie als per maand.
Reiki

Magickal Lichtwerk Programma

Het is niet snel dat ik een artikel wijdt aan een inwijding, echter zo nu en dan voel en weet je dat je er net iets meer aandacht aan moet besteden. Dit is het geval met het Magickal Lichtwerk Program... lees meer..

Algemeen

You are in control

Doe geen dingen omdat anderen het zeggen of vinden dat het de goede weg is, doe wat goed voor JOU voelt.Soms zijn mensen heel erg onzeker over de dingen die ze zouden willen doen of de richting die ze... lees meer..

Reiki

Usui Reiki Master

  De weg er naar toe kan soms hobbelig zijn maar je wordt hierin voor zover mogelijk ondersteund door je Reiki Master. Na je laatste inwijding ben je Usui Reiki Master Teacher. Een hel lees meer..

Reiki

Wist je dit ?

Soms kun je tijdens een inwijding of een healing hele duidelijke beelden, gevoelens of woorden doorkrijgen. Probeer de dingen die je ziet, voelt of hoort zo gedetailleerd mogelijk te onthouden en schr... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Sint Janskruid

Latijnse naam: Hypericum perforatum Op dit moment kun je overal bloeiend Sint Janskruid zien staan.  Het kruid begint namelijk rond 24 juni, op het Sint-Jansfeest te bloeien en houdt zijn bloeme... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Hydrolaat

Een hydrolaat is het waterige eindproduct die wordt verkregen bij stoomdestillatie van planten.  Zowel hydrolaten als etherische oliën bevatten alle energetische informatie van de plant. In ... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Infusie

Bij een infusie drinken we een thee van het aftreksel van een deel van een plant. Dit kan blad, bast, wortel of bloem zijn. Voor een gewone thee laat je de plantdelen voor 2 à 3 minuten tr lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur als medicatie: Tulsi

Latijnse naam: Ocimum sanctumIn het Sanskriet betekent tulsi 'niet te vergelijken'. Het wordt ook wel een levenselixer, kruidenkoningin en Moeder Natuur van de geneeskunde genoemd in de Hindoe-cultuur... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Stress

Vroeg of laat krijgen we het allemaal, dat stress momentje. Je pakt een extra sigaret, neemt een borreltje of je ligt nachten lang wakker. Je raakt geïrriteerd, gaat snauwen tegen geliefden of de... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur als medicatie: Ashwaganda

Latijnse naam: Withania somnifera Ashwaganda is een oud Ayurvedish kruid, die zich schaart onder de meest gebruikte en gerespecteerde kruiden in India. Het wordt ook vaak de ‘Indiase Ginseng&rs... lees meer..

Reiki

Meervoudige Reiki energie

Reiki energie is de universele energie die om ons heen is. Deze energie wordt gevormd door  verschillende energieën zoals die van een plant, boom, dier maar ook aarde, lucht en ga zo maar do... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur als medicatie: Ginkgo Biloba

Ginkgo wordt vaak een levend fossiel genoemd, omdat de bomen zoals wij ze nu kennen, nagenoeg identiek zijn aan degene waar we fossiele resten van vinden. De eerste informatie over het medicinale gebr... lees meer..

Algemeen

Smudging

Smudging, is het verbranden van kruiden. Witte salie ofwel sage wordt hiervoor 't meest gebruikt en is om negatieve energie bij jezelf, in je huis of welke andere ruimte dan ook te verdrijven. Smudgi... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur als medicatie: Gember

Latijnse naam: Zingiber officinaleGember wordt al eeuwenlang gebruikt als keukenkruid maar ook als geneesmiddel, vooral in het Oosten. Verse gember werd in China gebruikt voor klachten zoals reuma, ba... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Verkoudheid en griep bestrijden met etherische oliën

5 manieren om verkoudheid en griep te bestrijden met etherische oliën. Zorg dat je een paar van deze essentiële oliën in huis hebt tijdens de maanden dat je vatbaar bent voor in de luch... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur voor spiritualiteit: Ceder

Ceder is een langzaam groeiende, groenblijvende naaldboom die tot 33 meter hoog kan worden en een stamomtrek kan bereiken van wel 1,5 meter.De ceder wordt gevonden in Noord Amerika, vooral in bergacht... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Salie Tinctuur

Salie staat bekend als een antioxidantrijke smaakmaker - het is een pijnboomachtige en hartige smaak waardoor het een veel voorkomende culinaire toevoeging is aan soepen en sauzen. Vanwege zijn popula... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur als medicatie: Salie

Latijnse naam: Salvia officinalisSalvia is afkomstig van “salvare”(redden) of “salvere” (genezen) Een kruid dat al eeuwen geleden als wondermiddel werd ingezet door de Grieken... lees meer..

Algemeen

Natuurenergie

Mens, dier, boom, plant maar ook steen hebben allemaal energie en daarom zijn het levende wezens. De energie van deze wezens kunnen we onder andere gebruiken voor ons welzijn en spiritualiteit te vers... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Natuur als medicatie: Lavendel

De natuur kun je op verschillende manieren inzetten voor je gezondheid en welzijn, maar ook voor spiritualiteit. Geur, kleur, smaak en eigenschappen zijn belangrijke indicaties van wat een boom, plan... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Duizendblad

Ofwel Achillea Millefolium, is genoemd naar de held Achillis uit de Griekse Mythologie. Het kruid werd gebruikt door Achilles om zijn soldaten te behandelen. Duizendblad wordt ook wel wondkruid genoe... lees meer..

Algemeen

Reiki een gave?

Afgelopen tijd heb ik meerdere keren te horen gekregen dat het zo mooi was dat ik deze ‘gave’ heb, dat ik mensen met de universele energie kan ondersteunen. En dan schrik ik eigenlijk een ... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Kruiden als thee

Kruiden worden veelal ingezet als thee, waarbij ze voor medicinale doeleinden worden gebruikt. De dosis die gebruikt wordt voor deze thee is vaak sterker dan gebruikt wordt voor een "gewone" thee. Hi... lees meer..

Algemeen

Reiki, de energie

Reiki is geen wondermiddel en dus absoluut ook GEEN vervanging van de reguliere geneeskunde. Wat doet deze energie dan wel? Het motiveert en activeert ons zelfgenezend lichaam, onze gedachten en spiri... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Weegbreebalsem

Weegbreebalsem werkt goed tegen insectenbeten, brandnetelsteken en netelroos. Het recept:Doe de bijenwas in een hittebestendige kan en verwarm deze au bain-marie. Zodra de bijenwas gesmolten is, kun ... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Kruiden en thee

Vanaf vandaag hebben wij ook kruiden en thee in ons assortiment opgenomen, omdat deze een aanvulling geven op de holistische genezing die wij aanbieden. Kruiden kennen een aantal verschillende verwer... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Goudsbloem olie (Calendula)

Van veel kruiden kan een geneeskrachtige olie worden gemaakt door ze voor een geruime tijd in een olie te laten trekken. Deze olie kan dan vervolgens vermengd worden met crème of zalf, maar ook... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Artritis & Artrose Olie

Artritis en artrose veroorzaken vaak erge pijnklachten. Een specifieke massageolie voor deze pijnklachten kan dan verlichting bieden. Breng deze olie regelmatig aan op de pijnlijke plekken, ook als de... lees meer..

Natuurgeneeskunde

Goudsbloem

Latijnse benaming: Calendula OfficinalisGoudsbloem wordt al eeuwen lang gebruikt voor genezing. In het oude Griekenland, Rome, India en arabische wereld werd de goudsbloem al voor medicale doeleinden ... lees meer..

Reiki

Een healing geven

Bij de meeste inwijdingen is het zo dat als je deze hebt ontvangen je met deze energie een healing aan anderen kunt geven. Let hierbij altijd wel op de "Wet van vrije wil". Dit houdt in dat je nooit z... lees meer..

Resultaten 1 - 30 van 215
keyboard_arrow_up