zelfreflectie

Zelfreflectie

“Zelfreflectie is het naar zichzelf kijken en daarbij het eigen handelen overdenken. Men houdt zichzelf als het ware een spiegeltje voor”.

Het is heel belangrijk om af en toe stil te staan en alles te overdenken. Rustig en op afstand kijken zonder te oordelen. Wat wil ik, hoe zie ik mezelf en mijn toekomst. Wat is het pad dat ik wil volgen.

Dit zijn vragen die we ons af en toe moeten stellen om verder te komen en te groeien. Alleen door naar onszelf te kijken en onze weg eventueel bij te stellen kunnen we verder komen en daardoor ook weer anderen beter helpen en /of bijstaan. Uiteraard is het niet zo gemakkelijk als dat ik het nu even snel opschrijf.

In ons dagelijks leven zullen we misschien op zoek moeten gaan naar een nieuwe baan die ons beter past of contact moeten zoeken met anderen die ons met iets verder kunnen helpen.

Spiritueel gezien moeten we soms oude koorden doorknippen en loslaten wat ons niet meer dient. Dit is niet altijd eenvoudig, maar wel noodzakelijk. Ook moeten we oud zeer opnieuw in de “ogen” kijken en verwerken. Dit kan je tijdelijk even een terugslag geven maar door dit te doen kunnen we weer een volgende stap maken en dichter naar ons einddoel komen.

Soms kunnen deze dingen naar boven komen bij een inwijding en blijven er dingen in je hoofd rondspelen. Dit is een van die momenten om tijd voor jezelf te nemen en alles te overdenken. Vaak is dit namelijk iets wat al langere tijd in je onderbewustzijn rond dwarrelt maar waar je nooit de tijd voor hebt genomen.

Wat het meest belangrijke van alles is, is dat je luistert naar je eigen intuïtie en niet naar de meningen van anderen die zouden weten wat je zou moeten doen. Zij kunnen niet jouw pad bepalen, dit kan alleen jij. Je kunt hulp vragen maar jij zult zelf moeten beslissen hoe en wat. Of dit nu in het dagelijks leven is of op je spirituele pad.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.