winter solstice

Winter Solstice of Midwinternacht markeert de kortste dag en de langste nacht. Het is verbonden met de uiteindelijke dood en tegelijkertijd met de geboorte van het licht. In de verbeelding van onze voorouders baart de godin diep in de aarde het nieuwe zonnekind. Het licht is er 's nachts al wat langer. Het licht heeft gezegevierd. De donkerste tijd is voorbij. het leven is nog steeds diep in de aarde verborgen, maar het stijgt nu en binnen niet al te lange tijd zal het nieuwe wegen inslaan en aan de oppervlakte verschijnen. Deze tijd was erg belangrijk voor onze voorouders, omdat het met zijn toenemende licht beloofde dat het leven verder gaat en dat nieuwe oogsten hun voortbestaan ​​zouden verzekeren.

Groenblijvende bomen zoals dennen of sparren werden met Winter Solstice gehuldigd. Dit waren de lichtdragers die gewoon hun groen behouden hebben. Ze werden opgetuigd, aanbeden en bezongen. Dit gebruik zien we tegenwoordig terug in onze kerstboom.

Met de Winter Solstice nemen we afscheid van de oude ballast om alles los te laten en nieuwe dingen te beginnen. Zet kaarsen neer en laat ze branden tijdens Midwinternacht. Ga in meditatie en dank voor je reis op deze aarde, voor de natuur die ons voed, voor alle hulp van onze spirituele metgezellen en raadpleeg de orakels en profetieën.

Brand wierook om je hierbij te ondersteunen:
Dennenhars: verheldert de sfeer en verdrijft melancholie.
Sparrenhars: verheldert de atmosfeer en eist mentale helderheid en opmerkzaamheid.
Ridderspoor: wordt beschouwd als een magisch kruid, dat leidt tot grote ontspanning en ons onszelf zelf laat vinden.
Maretak: wordt beschouwd als een Keltische magische plant. Het vergroot de kracht van licht en verbindt met hogere dimensies.
Alant: brengt licht in ons hart en verdrijft depressieve stemmingen. Hij lost angsten op en roept de wezens van de andere wereld op.
Engelwortel: helpt tegen betovering en zwarte magie aanvallen en begeleidt de overledene in het rijk van de doden. Ook opent het de poorten naar hogere werelden.
Koningskaars: behoort tot de magische planten. Het weert negatieve magische krachten en demonen af en bevordert helderziendheid en visioenen.
Wilde tijm: bescherming tegen trollen, imps en heksen.
Lindebloesem: versterk het vertrouwen in de wereld en openen liefdevol onze harten.

CelticNatuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.