Wierookkruiden
Al sinds eeuwen maakt de mens gebruik van de helende eigenschap van planten en bomen en struiken. Niet alleen voor ondersteuning bij fysieke klachten, maar ook als offer voor god of godin of voor bescherming.  
 
Planten, bomen en struiken werden vaak gebruikt in diverse drankjes, van liefdesdrankje tot drankje voor bedwelming, voor exorcismebescherming maar ook voor meditatie. Het werd rond het huis gestrooid, meegedragen in zakjes, gebruikt in spreuken en ga zo maar door. 
 
Maar naast dit alles werd het ook gebrand als wierook. Door het branden komt de eigenschap van de plant of boom als energie vrij en kan ons onder andere emotioneel en/of mentaal ondersteunen.  

Een van de meest bekende wierookkruiden is waarschijnlijk Witte Salie, de plant die wordt ingezet voor reiniging van huis en haard, maar ook van personen. Maar naast deze zijn er nog veel meer harsen, bloemen, planten, plantwortels en boombast die ons kunnen helpen, of het nu voor bescherming, zuivering, ontspanning, liefde, concentratie of een hoger bewustzijn is.  
 
Je kunt de kruiden en harsen branden op een houtskooltje, geplaatst in een hittebestendig schaaltje of op een wierook zeefbrander met een waxinelichtje. Kies voor een enkel kruid/hars of combineer verschillende om het gewenste effect te krijgen. Kijk eens in de webshop wat de natuur je allemaal kan bieden, het is veel meer dan je denkt. 
 
   
 
 
Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.