Wet van vrije wil

Wet van vrije wil

Beslissingen die wij maken creëert het pad dat wij bewandelen. Dit is een vrije keuze, iedereen kan en mag zelf besluiten welke weg ingeslagen gaat worden. Soms kan dit wel eens een verkeerde afslag zijn, maar ook daar kunnen wij zelf verandering in brengen. Dit alles noemen wij een vrije wil. Zelf besluiten mogen nemen om iets te doen of te laten.

Bij Reiki hebben wij het over de wet van vrije wil. Dit houd in dat ieder levend wezen, mens of dier, zelf beslist of hij/zij een Reiki behandeling wenst te ontvangen. Het is niet aan de Reiki beoefenaar of Reiki Master om deze beslissing te maken. Uiteraard mogen we het altijd wel aanbieden, maar nooit zomaar een Reiki healing sturen. Dit moet altijd in overleg gaan met de ontvanger. Een Reiki beoefenaar / Master die dit uit zichzelf zonder overleg doet, doet dit alleen voor zijn of haar eigen ego!

Uiteraard zijn er uitzonderingen, want soms kan een ontvanger geen toestemming geven hiervoor, bijvoorbeeld als de persoon in coma ligt. Ook dieren kunnen vooraf geen toestemming geven. Geef dan bij het sturen van de healing heel duidelijk de intentie aan dat als de ontvanger de energie niet wil ontvangen, deze energie naar Moeder Aarde mag stromen.

Respecteer altijd de vrije wil van de ander en werk nooit vanuit je eigen ego.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.