Verkoudheid en griep bestrijden met etherische olie
5 manieren om verkoudheid en griep te bestrijden met etherische oliën. Zorg dat je een paar van deze essentiële oliën in huis hebt tijdens de maanden dat je vatbaar bent voor in de lucht of contactbacteriën:


citroen, eucalyptus, tea tree en pepermunt uitstekend om bij de hand te hebben en effectief om ziektekiemen in de kiem te smoren. Je vind deze etherische olieën ook in onze webshop.

1. Keelpijn symptomen
Als je keelpijn voelt, haal dan de etherische citroen olie tevoorschijn. De verdampte lucht van etherische citroen olie desinfecteert en reinigt je neus-, sinus- en keelgebieden. De beste manieren om etherische olie van citroen te gebruiken, als stoombehandeling, in een diffuser of zelfs een paar druppels op een wattenbolletje gedurende 20-30 seconden gedurende een periode van 3 minuten. Nooit inslikken.

2. Loopneus of verstopte neus
Als je een loopneus of verstopte neus hebt, haal dan de essentiële oliën Eucalyptus, Tea Tree en Pepermunt tevoorschijn. Meng een paar druppels (elk één druppel, in totaal 3 druppels) in een diffuser en adem het genezende vocht in. Je kunt het ook als stoombehandeling gebruiken, of nogmaals, een paar druppels op een wattenbolletje ingeademd helpen het ongemak te verminderen en je herstel te bespoedigen. Nooit inslikken.

3. Congestie (slijmophoping)
Eucalyptus is een effectieve essentiële olie tegen congestie. Verspreid in je kamer om infecties te bestrijden en de longen schoon te maken. Tea tree en pepermunt etherische oliën zijn ook effectief voor het afbreken van congestie en het openen van de longen en luchtwegen. Gebruik een mengsel hiervan in een diffuser, in een stoombehandeling of op de wattenbolletje (die je in een kleine plastic container of een snackzakje kunt bewaren). Vernieuw indien nodig en inhaleer regelmatig om symptomen en ongemak te verlichten.

4. Hoest
Pepermunt is effectief om hoest te verminderen. Het heeft anti krampachtige eigenschappen, die het slijmweefsel kunnen verlichten en hoestkrampen kunnen verminderen. Het bevat menthol, dat de luchtwegen kan openen om ademhalingsverlichting te bieden. Diffuse etherische pepermunt olie van of meng het met een basis olie en breng het op je borst aan. Nooit inslikken.

5. Niezen en allergieën
Als je seizoensgebonden allergieën hebt, kan etherische franckincense olie je ongemak verzachten door de ontstekingsremmende eigenschappen te leveren om ontstoken luchtwegen te openen en te verlichten die worden veroorzaakt door reacties op pollen en sinusirritatie. Lavendel kalmeert ook de luchtpaden en ontspant de nies reflexen. Eucalyptus etherische olie geeft een grote boost aan het inhalatiesysteem, en met zijn antibacteriële voordelen kan het ziektekiemen en schimmels in de lucht doden. Gebruik deze oliën afzonderlijk of samen in een diffuser, als stoombehandeling of op een wattenbolletje voor eenvoudig transport en toegang.

Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.