Reiki voor de beginner deel 7

Reiki voor de beginner Deel 7

Affirmatie en Intentie

Twee mooie woorden maar wat houd het nou allemaal in. Er wordt gezegd dat ze belangrijk zijn om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen, maar hoe dan en waarvoor ?

Affirmaties
Iedereen heeft wel eens een periode waarin je het idee hebt dat alles anders loopt dan je wilt, tegenslag hebt of dat je niet lekker in je vel zit en daardoor jezelf of een situatie in een negatiever beeld gaat zien. Hierdoor kun je in een negatieve flow terechtkomen. Het is dan belangrijk om jezelf daar weer uit te halen zodat je weer positief naar jezelf en de toekomst kunt kijken.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je jezelf weer in een positief licht ziet.
Dit doe je door middel van een affirmatie. Dit is eigenlijk een korte positieve boodschap aan jezelf. Door deze positieve boodschap te herhalen voor jezelf beïnvloed je direct je onderbewustzijn en kun je je gedachten, zelfbeeld, gezondheid en zelfvertrouwen weer een positieve boost geven.

Het is belangrijk om een affirmatie altijd te laten beginnen met woorden zoals “ik ben” of “ik heb”, gebruik geen ontkennende woorden zoals “ik ben niet bang”, want juist dit heeft een negatief effect op alles. Geloof in de affirmatie die je uitspreekt, leg er al je gevoel in, anders zal het niet werken. De kracht zit in het herhalen van je affirmatie, doe dit dagelijks of meerdere keren per dag.

Een aantal voorbeelden van affirmaties zijn:
- Ik ben zelfverzekerd
- Ik hou van mezelf
- Ik kan het
- Ik ben gelukkig
- Ik geloof in mijn innerlijke kracht

Intentie
Vaak wordt er bij inwijdingen gesproken over intentie. Wat betekent dit nu precies. Als we het opzoeken in een online woordenboek dan staat er als uitleg ; voornemen, doel, ambitie, wat je wilt bereiken.

Dit klopt helemaal. Intentie is heel krachtig. Als we een inwijding of healing sturen c.q. ontvangen geven we door een bepaalde tekst/zin van uit ons hart en met onze volle aandacht uit te spreken aan dat we het voornemen / doel hebben de inwijding door te geven c.q. te ontvangen.

Uiteraard is het zo dat we niet alleen bij het geven en/of ontvangen van een inwijding gebruik kunnen maken van onze intentie. We kunnen dit ook doen bij onze dagelijkse handelingen. Dit geeft onze gedachten, gevoelens, wensen, dromen etc. meer kracht en focust onze handeling. Door de intentie voor iets uit te spreken geven we aan ons onderbewustzijn door wat we graag willen bereiken en hierdoor komt ons onderbewustzijn wat meer in lijn met ons bewustzijn en wordt de mogelijkheid dat we bepaalde dingen gaan bereiken een stuk groter.

Zo zie je dat 2 woorden heel veel kunnen doen in je leven en je verder kunnen helpen op je pad. Denk dus goed na bij wat je doet en wat je uitspreekt, het kan in je voordeel maar ook in je nadeel werken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.