Reiki voor de beginner deel 5

Reiki voor de beginner Deel 5

Visualiseren en symbolen.

In een groot aantal inwijdingen wordt er gesproken over symbolen, hoe ze te gebruiken en waar je ze voor toe kunt passen.

Nu zijn er symbolen die zo complex zijn dat je ze haast niet uit je hoofd kunt leren of waarvan je bang bent dat je ze verkeerd uitbeeldt en dan ook al snel naast je neer legt en ze niet gaat gebruiken.

Dan wordt er ook nog vaak in de handleidingen aangegeven dat je ze kunt visualiseren. Nou, als je ze al niet kunt onthouden dan wordt visualiseren al helemaal moeilijk.

Wat misschien leuk is om te weten is dat je niet speciaal alle symbolen uit je hoofd hoeft te kennen, zeker als je veel inwijdingen hebt genoten en daarbij ook veel symbolen hebt ontvangen is dit geen doen. Teken ze uit, schrijf de naam van het symbool er onder en als je het symbool wilt gebruiken, pak dan gewoon de tekening en kijk ernaar terwijl je de naam van het symbool uitspreekt. Hierdoor creëer je voor jezelf een stuk rust en kun je je beter concentreren op de energie die je wilt gebruiken. Een symbool is eigenlijk alleen maar een versterking van de energie die we gaan gebruiken.  

Het op deze manier visualiseren kunnen we ook gebruiken als we mensen op afstand behandelen. Als je iemand niet kent kun je deze niet gemakkelijk voor je halen, neem dus een foto, leg deze voor je neer en kijk ernaar. Dit noemt met een proxy of wel een vervanging van de persoon of dier dat je wilt behandelen of inwijden. Je kunt hiervoor uiteraard ook een teddybeer nemen of iets anders, maar zelf voel ik het contact het beste als ik een foto van de persoon of het dier heb.

Zo zie je, soms zijn er heel eenvoudige oplossingen voor de manier waarop we een en ander kunnen verwezenlijken en daardoor ons meer op de dingen kunnen focussen waar we mee bezig willen zijn - de Reiki energie.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.