Reiki voor beginner deel 1

Reiki voor de beginner Deel 1

Veel mensen hebben wel gehoord van Reiki maar weten niet wat Reiki inhoudt of wat je er mee kunt. Als Reiki Master Teacher krijg ik dagelijks vragen hier over en dat heeft me doen besluiten om een aantal artikelen te gaan publiceren.


In de verschillende artikelen ga ik proberen om op een eenvoudige manier alles uit te leggen.  Ook vertel ik over de standaard woorden en begrippen die door een Reiki beoefenaar worden gebruikt, zoals hands-on, op afstand, gronden, gidsen en ga zo maar door.

Wat is Reiki en wat kun je er mee
Alles om ons heen is energie, alles wat leeft heeft energie. Deze energie wordt Reiki genoemd. Reiki bestaat uit 2 Japanse woorden; Rei en Ki, wat zich vertaalt als universele energie. Deze universele energie maakt het mogelijk om onder andere te helpen genezen, maar ook om onze wensen te manifesteren. Doordat alles zijn eigen energie heeft, kennen we ook verschillende soorten reiki. Zo hebben we reiki energie die aan ons is gegeven door dieren, kruiden, bomen, kristallen, engelen en ga zo maar door.  

Als kind kunnen we op een heel eenvoudige manier gebruik maken van deze universele energie, dit omdat we er op jonge leeftijd er dan niet bij na denken en meer iets is dat vanzelf gaat. Echter naar mate we ouder worden en verder gaan met ons leven, sluiten we ons onbewust af voor deze energie. We raken de connectie hiermee kwijt, omdat we bezig zijn met de dag van vandaag, het werk, zorgen voor inkomen en ga zo maar door.  

We kunnen de energie echter nog steeds voelen en ontvangen. Denk aan de tijd dat je lekker in een bos wandelt of een strandwandeling en je nadien compleet opgeladen voelt. Dat is de natuur die zijn energie met ons deelt en aan ons geeft, en het mogelijk maakt dat je de overtollige energie kunt afvoeren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.