Reiki healing

Reiki healing

Enige tijd geleden kwam ik een document tegen van Deborah Lloyd, Usui Reiki Master en schrijfster, die de volgende uitspraak deed :

“Velen van ons hebben cliënten ervaren die van behandelaar naar behandelaar zijn gegaan, op zoek naar de juiste modaliteit, het juiste antwoord, de snelle oplossing. Genezing gebeurt zelden in één sessie, en een cliënt kan afwijkende opmerkingen maken dat Reiki ook niet werkte, als er niet gelijk verlichting wordt ervaren. Dat is wanneer wij als Reiki behandelaar objectief moeten worden en onthouden dat we geen toverstaf hebben. De cliënt moet een actieve deelnemer zijn in hun eigen helende reis, geen passieve omstander.”

Ik kan me daar helemaal in vinden, vaak komen mensen naar ons toe en verwachten dat we hen helpen zonder dat ze zelf hier moeite voor hoeven te doen of verwachten dat hun klachten/problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen of dat wij snel een diagnose kunnen stellen. Helaas is dit niet zo. Op zo’n moment stapt een cliënt vaak over naar een andere behandelaar die wel “even” de oplossing kan brengen. Dit kan helpen voor een korte periode, maar na een bepaalde periode komen toch vaak de klachten en/of problemen weer terug. De cliënt zal zelf ook actief de oplossing moeten zoeken en meewerken aan het herstel.

Wij kunnen als Reiki Master een ondersteunde functie zijn maar zijn niet de oplossing.

Reiki is geen wondermiddel, het kan verlichting en/of rust geven, helpen bij mentale problemen, maar is zeker geen vervanging voor de medische wereld. Wij zijn geen artsen en kunnen en mogen daarom ook geen diagnose stellen. Dit dient echt gedaan te worden door een arts.

Dus als je specifieke klachten hebt neem dan als eerste contact op met je (huis) arts.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.