Tulsi

Latijnse naam: Ocimum sanctum. In het Sanskriet betekent tulsi 'niet te vergelijken'. Het wordt ook wel een levenselixer, kruidenkoningin en Moeder Natuur van de geneeskunde genoemd in de Hindoe-cultuur.

Tulsi, ook bekend als Heilige Basilicum, is een heilige plant uit India. In het Hindoeïsme zijn tulsi bladeren een essentieel onderdeel in de verering van Vishnu, Krishna en Rama.

Het gebruik van tulsi in dagelijkse rituelen is een bewijs van ayurvedische wijsheid en geeft een voorbeeld van oude kennis die oplossingen biedt voor moderne problemen. Het dagelijkse gebruik van het kruid zou helpen om de chakra's in balans te houden.

Net als Hennep is ook Tulsi een plant die vanwege zijn vermeende therapeutische potentiaal in de wetenschappelijke belangstelling staat. Heilige basilicum is heerlijk aromatisch en licht verwarmend en scherp kruid. Als zodanig beweegt het stagnatie en zijn geur verheft de geest. Verhoogt geleidelijk aan de stemming en bevordert een gevoel van kalmte en rust. Bij veel mensen verhoogt het de alertheid. Handig voor de immuun functie.

Uiteraard kun je voor Tulsi en veel andere kruiden terecht in onze webshop.

Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.