Natuur als medicatie: Lavendel - Reiki Online

De natuur kun je op verschillende manieren inzetten voor je gezondheid en welzijn, maar ook voor spiritualiteit. Geur, kleur, smaak en eigenschappen zijn belangrijke indicaties van wat een boom, plant of kruid voor ons kan betekenen.

Sommige geuren brengen ons bijvoorbeeld rust of brengen ons gemakkelijker in een meditatieve staat, terwijl andere geuren ons juist actief en gemotiveerd maken. Ook kleur heeft een belangrijke invloed, zo heeft zwart een beschermende eigenschap en paars heeft zijn uitwerking op onze spirituele ontwikkeling en groei. Bittere smaken kennen een hele andere uitwerking dan bijvoorbeeld zoete smaken.

Laat ik een welbekend kruid als voorbeeld nemen; Lavendel
De energetische eigenschappen van dit kruid kun je op meerdere manieren tot je nemen; als aromatherapie (olie), als kruidengeneeskunde (gedroogd kruid), wierook en wierookkruid.

De geur geeft je rust waardoor als je slaapproblemen hebt dit net het zetje kan zijn die je nodig hebt om de slaap te kunnen vinden. De bloemen van het kruid kunnen als thee worden ingezet om nervositeit, stress en rusteloosheid tegen te gaan. Maar het helpt bijvoorbeeld ook bij diarree, krampen, hoest en astma.

Uitwendig kan het gebruikt worden bij brandwonden, verlichting bij insectenbeten (olie) of als stoomkruid voor een vette huid, neusverkoudheid en luchtzuivering.

De kleur helpt bij spirituele ontwikkeling en groei. Spiritueel wordt lavendel geassocieerd met vrede, harmonie, liefde, zuivering en genezing. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van wierook of wierookkruid, waarbij wierookkruid voor mij de voorkeur heeft omdat hier de energetische eigenschappen van het kruid sterker aanwezig zijn en de hoeveelheid die gebruikt wordt gedoseerd kan worden.

Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.