Ginkgo Biloba
Ginkgo wordt vaak een levend fossiel genoemd, omdat de bomen zoals wij ze nu kennen, nagenoeg identiek zijn aan degene waar we fossiele resten van vinden.


De eerste informatie over het medicinale gebruik van Ginkgo stamt uit ongeveer 2800 v.Chr. waarbij een Chinese keizer een aftreksel van de bladeren gebruikte om seniel geworden leden van het hof weer helder van geest te maken. De bladeren werden ook gebruikt bij astma, sinusitis, verkoudheid, hoest en zelfs om een kater te verdrijven.

Vandaag de dag weten we dat Ginkgo een verbetering geeft van de bloedcirculatie door heel je lichaam en van de bloedvaten maar ook in de hersenen, daarnaast is ginkgo ook een antioxidant. Het verbetert mentale stabiliteit en geheugenfuncties en je mentale weerbaarheid op bijvoorbeeld stress.

Thee van Ginkgo blad geeft verbetering van geheugen, emotionele stabiliteit en energie. Gebruik 3 à 4 kopjes per dag, 5 achtereenvolgende dagen, dan 2 dagen zonder. Herhaal deze cyclus gedurende een periode van 3 à 4 maanden. Het wordt ook veel in combinatie met andere kruiden gebruikt voor verschillende toepassingen. Je kunt ook een tinctuur maken om een meer geconcentreerd preparaat te krijgen en deze gedurende 6 to 8 weken gebruiken, de dosis hierbij is 3 x 30 druppels per dag.

Een aantal thee mixen;
- voor geheugen; mix het met Salie, rozemarijn en Gotu kola (Aziatische waternavel)
- Voor bloed circulatie en bloedvaten; Meidoorn en citroenmelisse
- Voor stress en ongerustheid; een mix met haver en brandnetel

LET OP: Ginkgo niet gebruiken bij hartmedicatie of in combinatie met bloedverdunners (zonder hierbij met een arts te overleggen)
Uiteraard kun je voor Ginkgo en veel andere kruiden terecht in onze webshop.

Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.