Gember
Latijnse naam: Zingiber officinale.

Gember wordt al eeuwenlang gebruikt als keukenkruid maar ook als geneesmiddel, vooral in het Oosten. Verse gember werd in China gebruikt voor klachten zoals reuma, bacteriële dysenterie, kiespijn, malaria en voor koude en vochtige aandoeningen zoals overmatig slijm en diarree.

Tegenwoordig zetten we gember onder andere ook in bij maagpijn, als preventie van een maagzweer, bij misselijkheid en braken, reisziekte, maar ook bij slechte eetlust, winderigheid, en een opgeblazen gevoel na de maaltijd, bij gebrek aan energie, depressiviteit, en herstel na ziekte.

Er zijn talloze manieren om gember in je dagelijks leven op te nemen. Probeer eenvoudige dingen zoals een afkooksel (sterke thee gemaakt door een verse wortel of als gedroogd kruid gedurende langere tijd in water te koken) of door toe te voegen aan kookbouillon, kruiden of tijdens het bakken.

Gember kun je gebruiken als kruid, maar ook als etherische olie waarbij je deze kunt vermengen in een basis olie door middel van verdamping of stoom, of vermengen om te gebruiken voor in bad of voetenbad.

Let op, dit kruid is niet geschikt voor mensen met ADHD aangezien dit kan leiden tot hoofdpijnen of een versterking geeft van de ADHD.

Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.