Meditatie

Meditatie

Meditatie is belangrijk om even rust te hebben, en zorgt dat je stress en angst loslaat. Maar niet alleen daar voor, het is voeding voor de ziel, geest, helpt je met mentale alertheid en verbetert je perceptie. Hierdoor kun je beter naar de uitdagingen kijken die op je af komen en een dialoog met jezelf voeren. Je kunt ook een korte mediatie doen voordat je een belangrijk gesprek, examen of noem maar op hebt. Dit ontspant je en maakt je geest leeg, zodat je je volledig kunt concentreren op het belangrijke event.

In het begin is het best moeilijk om jezelf de tijd te gunnen voor een meditatie. Vooral omdat er vaak gedachtes naar voren komen en je jezelf er niet toe kunt zetten om deze op afstand te bekijken en ze daarna los te laten. We willen vaak gelijk actie er op ondernemen en dit iets dat we onszelf aan moeten leren om niet te doen. Begin daarom met korte meditaties en probeer dit iedere dag te doen. Bouw dit rustig aan uit naar een langere meditatie één á twee keer per week.

Je kunt op verschillende manieren mediteren, je kunt met muziek mediteren, een begeleidende meditatie doen of in alle rust zelf de meditatie doen. Je kunt een heel korte sessie houden of een langere, alles is mogelijk. Het belangrijkste is dat je je prettig voelt bij de manier waarop en de locatie waar je de meditatie doet, of je daar nu bij gaat zitten of liggen, binnen of buiten, in een stille of hele drukke ruimte. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat als je gaat liggen bij een meditatie je in slaap zou kunnen vallen en je niet meer met de meditatie bezig bent.

Je kunt ook op deze manier proberen contact te maken met je gidsen, Aartsengelen of totemdieren. Tijdens deze meditaties kun je een boodschap door krijgen of vragen stellen aan hen. Hier zijn verschillende meditaties voor, begeleid of door zelfmeditatie.

Zelf houd ik een korte meditatie voordat ik een inwijding ontvang of verstuur zodat ik mijn geest leeg heb kunnen maken en de inwijding volledig kan beleven of ervaren.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.