Kruiden voor een gezicht stoombad
Kruiden zijn op veel manieren in te zetten, als thee en specerij maar ook na een bewerkingsproces als tinctuur, hydrolaat, etherische olie, zalf, gorgeldrank en kompres.


Maar niet alleen op de hierboven genoemde wijzen kunnen we kruiden gebruiken, maar ook als stoombad. Hier wil ik het graag over gaan hebben.

Wat doet stomen voor je huid?
- Stoom opent je poriën en helpt vuilophoping los te maken voor een diepere reiniging. Het openen van je poriën verzacht ook mee-eters, waardoor ze gemakkelijker te verwijderen zijn.

- Het bevordert de bloedsomloop. De combinatie van warme stoom en meer transpiratie verwijdt je bloedvaten en bevordert de bloedsomloop.

- Het is hydraterend. Stoom hydrateert de huid door de olieproductie te verhogen en het gezicht op natuurlijke wijze te hydrateren.

- De verhoogde bloedstroom tijdens een gezichtsbehandeling met stoom bevordert de productie van collageen en elastine. Dit resulteert in een stevigere, jonger uitziende huid.

- Het is rustgevend. Het gevoel van warme stoom op je gezicht is ontspannend.

- Het helpt bij sinuscongestie. Stoom kan helpen bij het verlichten van sinuscongestie en hoofdpijn die er vaak mee gepaard gaat.

Aangezien we niet allemaal hetzelfde huidtype hebben is het verstandig om kruiden bij elkaar te voegen die onze huid het beste kunnen ondersteunen. Wij hebben dan ook voor elke huid de kruiden bij elkaar gevoegd die dat huidtype het beste ondersteunen; normale huid, vette huid, droge huid, ouder wordende huid en acné huid. Kijk voor de informatie over de kruiden die wij voor elk huidtype hebben gebruikt op onze webshop, onder "Lichaamsverzorging"

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden voor stoombaden. Mocht je een specifieke combinatie willen neem dan contact met ons op.

Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.