Keltische astrologie

Keltische astrologie

Keltische boomastrologie is gebaseerd op het oude idee dat de tijd van onze geboorte cruciaal is voor de vorming van onze persoonlijkheid en ons gedrag.

De spiritueel onderlegde Kelten, vooral de druïden, waren deskundige waarnemers. Na verloop van tijd beseften ze dat een kind dat binnen een bepaald seizoen werd geboren, bepaalde eigenschappen zou ontwikkelen. Verder observeerden de druïden patronen in de kleur en vorm van iemands leven volgens de bewegingen van de maan (hun kalender is gebaseerd op een maanjaar) en het seizoen waarin we geboren zijn.

In de Keltische astrologie, werd de dierenriem bepaald op basis van bomen en wijngaarden, die elk zijn verbonden met een maanmaand, in tegenstelling tot de dierenriem wij kennen, heeft de Keltische kalender heeft 13 astrologische tekens. Bovendien, is er aan elke cyclus een Keltische god gekoppeld.

Berk - De Presteerder

24 december - 20 januari   
Als je onder de energie van de Berk geboren bent kun je zeer gedreven zijn, en kun je vaak anderen motiveren, ze raken gemakkelijk gevangen in je ijver, gedrevenheid en ambitie. Je wilt altijd meer bereiken, op zoek naar een betere horizon en het verkrijgen van hogere aspiraties. De Druïden schreven dit toe aan je tijd van de geboorte, een tijd van het jaar gehuld door duisternis, dus daarom strek je je altijd uit om het licht te vinden. Berken tekens (net als de boom) zijn tolerant, taai en veerkrachtig. Je bent koelbloedig en zijn natuurlijke geboren leiders, waarbij ze vaak het commando nemen als een situatie om leiderschap vraagt. Als je in aanraking komt met je zachtere kant, breng je ook schoonheid in de anders kale ruimtes, fleur je een kamer op met je list en gezellige drukte met je snelle humor.

De Keltische God Lugh wordt geassocieerd met de Berk, hij is verantwoordelijk voor het uitvinden van allerlei kunsten en ambachten. De beschermdieren zijn het Witte Hert en de Gouden Adelaar.
Kleur : Wit of Zilver
Edelsteen : Bergkristal
 
Lijsterbes- De Denker
21 januari - 17 februari      
Keltische boom astrologie erkent Lijsterbes tekens als de filosofische intellectuelen binnen de dierenriem. Als je geboren onder het Lijsterbes energie, bent je waarschijnlijk een sterk georiënteerde visionair, met een hoge idealen. Je gedachten zijn origineel en creatief, zozeer zelfs, dat anderen vaak verkeerd begrijpen waar je vandaan komt. Dit maakt je soms afstandelijk in de omgang met anderen omdat je het gevoel hebt dat ze niet zouden begrijpen waar je vandaan komt. Toch, hoewel je misschien een koele buitenkant lijkt te hebben, brand je van binnen van je gepassioneerde idealen. Deze innerlijke passie biedt innerlijke motivatie voor jou als je jou weg door het leven maakt. Je hebt een natuurlijk vermogen om situaties en mensen om je heen te veranderen louter door je aanwezigheid. Je bent zeer invloedrijk op een rustige manier en anderen kijken naar jou voor je unieke perspectieven.

De Keltische Godin Brigid wordt in verband gebracht met vruchtbaarheid en nieuw leven. De beschermdieren zijn de Groene Draak en de Kraanvogel.
Kleur : Grijs of Rood
Edelsteen : Peridoot

Es – De Tovenaar
18 februari - 17 maart
Degenen die zijn geboren onder de Keltische boom astrologie teken van de Es zijn vrijdenkers. Fantasierijk, intuïtief, en natuurlijk artistiek, zie je de wereld in aquarel zuiverheid. Je hebt de neiging om humeurig en soms teruggetrokken te zijn, maar dat is alleen omdat je innerlijke landschap  constant in beweging is. Je bent in contact met je muze, en je word gemakkelijk geïnspireerd door de natuur. Ook inspireer jij allen met wie je je associeert en mensen zoeken je op voor je betoverende persoonlijkheid. Kunst, het schrijven van (met name poëzie), wetenschap en theologie (geestelijke zaken) zijn gebieden die je sterk interesseren. Anderen kunnen denken dat je teruggetrokken bent, maar in alle eerlijkheid, ben je gewoon ondergedompeld in je eigen wereld van de fantastische visie en design. Je bent in een constante staat van zelf-vernieuwing en plaatst zelden een waarde aan wat anderen over je denken.

De Tovenaar Gwydion is de heerser van Es, en de beschermdieren zijn de Zeehond, het Zeepaard en de Zeemeeuw.
Kleur : Helder Groen
Edelsteen : Koraal

Els - De Baanbreker
18 maart - 14 april
Als je een Els teken in het Keltische astrologie boom systeem bent, ben je een geboren pionier. Je bent een verhuizer en een shaker, en zal je pad met vurige passie volgen, daarbij vaak trouwe volgelingen krijgen om je te helpen bij het proces. Je bent charmant, gezellig en mengt je gemakkelijk met een brede mix van persoonlijkheden. Met andere woorden, Els tekens schieten met iedereen op en iedereen vindt het heerlijk om bij je rond te hangen. Dit kan zijn omdat Es personen gemakkelijk zijn te vertrouwen en een sterk eigen geloof hebben. Deze zelfverzekerdheid is besmettelijk en andere mensen herkennen deze kwaliteit meteen in je. Els Keltische boom astrologie tekens zijn erg gefocust en hebben een hekel aan verspilling. Bijgevolg kunnen ze door oppervlakkigheden zien en zullen fouten niet tolereren. Els mensen plaatsen veel waarde aan hun tijd, en vinden het verspillen van tijd onuitstaanbaar. Ze worden gemotiveerd door actie en resultaten.

Bran de Gezegende, die de geestelijke wereld regeert, is de heersende godheid voor mensen geboren onder het teken van de Els. De beschermdieren zijn de Beer, de Vos en de Havik.
Kleur : Rood
Edelsteen : Robijn

Wilg – De Waarnemer
15 april - 12 mei
Als u een Wilg teken bent, word je geregeerd door de maan, en houd je persoonlijkheid veel van de mystieke aspecten van het Maan Rijk met de handen vast. Dit betekent dat je zeer creatief, intuïtief (sterke paranormale mensen zijn geboren onder het teken van de Wilg) en intelligent bent. Je hebt een scherp inzicht in cycli, en je weet van nature wat elke situatie in een seizoen betekent. Dit geeft je een realistisch perspectief van de dingen, en zorgt er ook voor dat je geduldiger bent dan de  meeste boom tekenen. Met je intelligentie komt er een natuurlijke vermogen om kennis te behouden en je maakt vaak indruk bij je bedrijf met de bekwaamheid om dingen uiteen te zetten vanuit het geheugen. Wilg Keltische boom astrologie tekens zijn vol potentieel, maar hebben de neiging om zich in te houden uit angst  flamboyant of overdreven soepel te lijken. Het is je waarnemingsvermogen die uiteindelijk laat je ware aard laat schijnen, en wat leidt naar je succes in het leven.

Dit teken wordt geassocieerd met Cerridwen, de Keltische Godin van de Maan. De beschermdieren zijn de Haas, de Adder en de Zeeslang.
Kleur : Goud of Warm Bruin
Edelsteen : Maansteen

Meidoorn - De Illusionist
13 mei - 9 juni
Meidoorn tekens in de Keltische boom astrologie zijn helemaal niet wat ze lijken te zijn. Aan de buitenkant lijken ze een bepaald persoon, terwijl ze binnenin heel anders zijn. Ze zetten de term "Oordeel nooit een boek op zijn kaft" op de proef. Ze leven schijnbaar gemiddelde levens, terwijl aan de binnenkant ze vurige passies en een onuitputtelijke creatieve vlam dragen. Ze kunnen zich aan de meeste situaties goed aanpassen – maken zichzelf tevreden en troosten op hetzelfde moment anderen. Je bent van nature nieuwsgierig en hebt interesse in een breed scala aan onderwerpen. Je bent een uitstekende luisteraar, en mensen zoeken je op als een uitlaatklep om hun problemen te vertellen. Je hebt een gezond gevoel voor humor, en hebt een duidelijk begrip van ironie. Je kunt meestal het grote geheel zien, en hebt een geweldige inzicht - hoewel jezelf doorgaans niet voldoende krediet geeft voor je observaties.

Olwen, een Godin in verband gebracht met de bloemen van de zomer, heerst over de Meidoorn.  De beschermdieren zijn de Uil en de Bij.
Kleur : Paars
Edelsteen : Topaas

Eik - De Stabilisator
10 juni - 7 juli
Degenen die zijn geboren onder de Keltische boom astrologie teken van de Eik hebben een speciale gave van kracht. Het zijn beschermende mensen en worden vaak een voorvechter voor degenen die geen stem hebben. Met andere woorden, de Eik is de kruisvaarder en de woordvoerder van de underdog. Verzorgend, gul en behulpzaam, je bent een zachtaardige reus onder de Keltische tekens van de dierenriem. Je ademt een eenvoudig vertrouwen uit en gaat er van nature vanuit dat alles een positieve uitkomst zal hebben. Je hebt een diep respect voor de geschiedenis en afkomst, en veel mensen met dit teken geworden leraren. Je houdt ervan om je kennis van het verleden aan anderen te geven. Eik tekens hebben behoefte aan structuur, en zullen vaak gaan tot het uiterste gaan om het gevoel van controle in hun leven te krijgen. Gezonde Eik tekens leven lang, vol, leven gelukkig en genieten van grote familie-omgevingen en zijn waarschijnlijk betrokken bij grote sociale / gemeenschap netwerken.

Als dit heilige boom symbool staat voor jou Keltische boom horoscoop teken, dan wordt je geregeerd door de vader van alle goden, de Dagda. De beschermdieren zijn het Winterkoninkje, de Otter en het Witte Paard en de Salamander.
Kleur : Zwart en Donker Bruin
Edelsteen : Diamant

Hulst – De Heerser
8 juli - 4 augustus
Onder de Keltische boom astrologietekens is de Hulst een van koninklijke status. Nobel, en hoogmoedig, zij die geboren zijn tijdens de Hulst tijdperk nemen gemakkelijk posities van leiderschap en macht. Als je een Holly teken bent kun je uitdagingen gemakkelijk aan, en overwin je obstakels met zeldzame vaardigheid en tact. Als je tegenslagen tegenkomt, verdubbel je gewoon en je inspanningen en blijf je  steeds waakzaam om je einddoelen te verkrijgen. Zeer zelden ben je verslagen. Dit is de reden waarom veel mensen naar je kijken en je volgen als hun leider. Je bent competitief en ambitieus, zelfs in de meest toevallige omstandigheden. Je kunt arrogant lijken te zijn, maar in werkelijkheid heb je gewoon veel vertrouwen in je vaardigheden. De waarheid is, je bent vrij gul, vriendelijk en aanhankelijk (als de mensen je leren kennen). Zeer intelligent, ga je gemakkelijk door academici waar anderen kunnen worstelen. Omdat veel dingen zo makkelijk naar je toe komen, kan je de neiging hebben om op je lauweren rusten. Met andere woorden, indien je niet actief gehouden wordt, kan je afglijden in een ongezonde levensstijl en lui worden.

De Smid God, Govannon, regeert over de Hulst Boom. De beschermdieren zijn de Kat en de Eenhoorn.
Kleur : Donker Grijs
Edelsteen : Carneool

Hazelaar - De Kenner
5 augustus - 1 september
Als je geboren bent in de energie van de Hazelaar, ben je zeer intelligent, georganiseerd en efficiënt. Net als de Hulst, ben je van nature begaafd in de academische wereld, en blink je uit in de klas. Je kunt ook informatie onthouden en je herinneren, reciteren en uitweiden over onderwerpen die je met verbazingwekkende nauwkeurigheid hebt opgeslagen. Je kent je feiten, en je bent altijd goed op de hoogte. Soms lijk je hierdoor voor anderen ‘een allesweter’, maar daar kan je niets aan doen; je bent echt slim en weet meestal de juiste manier van handelen door je indrukwekkende kennis. Je hebt oog voor detail, en wil dingen "gewoon zo" laten zijn. Soms kan deze behoefte aan orde en controle leiden tot dwangmatig gedrag indien er geen controle over is. Je hebt een talent voor getallen, de wetenschap en de dingen die je analytische vaardigheden gebruiken. Je houdt van regels, hoewel je meestal eerder maakt dan er naar leeft.

Manannan Mac Lir, de Zee God, regeert over de Hazelaar. In het oude Keltische cultuur, werd de Hazelaar geassocieerd met wijsheid; iedereen schuldig bevonden aan het kappen van een boom werd ter dood gebracht. De beschermdieren zijn de Zalm en de Kraanvogel.
Kleur : Bruin
Edelsteen : Amethist

Wijnstok – De Proportionist
2 september - 29 september
Wijnstok tekens zijn geboren in de herfst-equinox, die je persoonlijkheid veranderlijk en onvoorspelbaar maakt. Je kunt vol tegenstrijdigheden zijn, en bent vaak besluiteloos. Maar dit is omdat je beide kanten van het verhaal kan zien, en in beide evenveel kan inleven. Het is moeilijk voor je om een kant te kiezen omdat je aan beide kanten de goede punten kunt zien. Er zijn echter dingen in je leven waar je heel zeker van bent. Deze omvatten de fijnere dingen van het leven, zoals voedsel, wijn, muziek en kunst. Je hebt een heel uitgesproken smaak, en bent een kenner van verfijning. Luxe past je, en onder goede omstandigheden heb je de gave om drab om te keren in dramatische schoonheid. Je bent charmant, elegant, en behoud een klasse niveau waardoor je de achting  wint van een grote schare fans. Sterker nog, je bevind je vaak in openbare plaatsen waar anderen je klassieke en evenwicht kunnen bewonderen.

Dit teken wordt geregeerd door de goden of Licht, De Tuatha De Danann. De beschermdieren zijn de Hagedis, de Hond, en de Witte Zwaan.
Kleur : Bont gekleurd
Edelsteen : Smaragd

Klimop - De Overlevende
30 september - 27 oktober
Naast andere gekoesterde kwaliteiten van de Klimop Keltische boom astrologie teken, wordt het meest je vermogen om alle kansen te overwinnen gewaardeerd. Je hebt een scherp intellect, maar meer voor de hand liggend is je mededogen en trouw aan anderen. Je hebt een gulle aard, en bent er altijd om een helpende hand te bieden. Je bent geboren in een tijd van de afnemende zon, zodat het leven soms moeilijk voor je kan zijn. Dit lijkt soms oneerlijk, want het lijkt erop dat belemmeringen zonder te vragen je kant op komen. Toch verduur je deze vervelende momenten met stille doorzettingsvermogen en gevoelvolle  genade. Inderdaad, Klimop tekens hebben de neiging om diep spiritueel te zij  en zich vast te klampen aan een diep geworteld geloof dat ze meestal door de tegenspoed helpt. Je bent zachtmoedig, maar hebt een scherpe blik. Je bent charmant, charismatisch, en je kunt vaak jezelf blijven in de meest sociale omgevingen.

Als je geboren bent onder het teken van de Klimop, dan word je geregeerd door Guinevere, de fee bruid. De beschermdieren zijn de Wild Zwijn, de Vlinder, en de Gans.
Kleur : Hemelsblauw
Edelsteen : Opaal

Riet - De Inquisitor
28 oktober -24 november
Riet tekens onder de Keltische boom astrologie tekens zijn de geheim bewaarders. Je graaft diep in de echte betekenis van de dingen en ontdekt de waarheid die verborgen ligt onder lagen van afleiding. Als er behoefte is om tot aan de kern van de zaak te komen, zal het Riet teken zeker de  kern weten te vinden. Je houdt van een goed verhaal, en kan gemakkelijk in roddels, schandalen, legende en overlevering worden aangetrokken. Deze tendensen maakt je ook een uitstekende historicus, journalist, detective of archeoloog. Je houdt van mensen, omdat ze een diversiteit aan betekenissen vertegenwoordigen voor je om te interpreteren. Je bent bedreven in het overhalen van mensen om met je te praten, en soms kun je een beetje manipulatief zijn. Echter, je hebt een sterk gevoel van de waarheid en de eer, zodat de meeste van je gekonkel onschadelijk is.

Pwyll, die de onderwereld regeerde, regeert ook dit teken. De beschermdieren zijn de Hond en de Uil.
Kleur : Gras Groen
Edelsteen : Jaspis

Vlier - De Zoeker
25 november - 23 december
Vlier archetypes onder de Keltische boom astrologie neigen ernaar om vrijheidslievend te zijn, en soms lijken een beetje wild tegen de andere tekens van de dierenriem te zijn. In jongere jaren kan je in op een snelweg hebben geleefd, vaak aangeduid als een 'thrill seeker. "Op het moment van je geboorte was het licht van de zon snel en vluchtig, zodat je dezelfde aanwijzing uit de natuur neemt. Je wordt vaak verkeerd ingeschat als een outsider omdat je de neiging hebt je zelf terug te trekken  ondanks je extravert natuur. In werkelijkheid, ben je diep doordacht met een filosofische twist. Je hebt de neiging ook zeer attent naar anderen te zijn en oprecht te streven om behulpzaam te zijn. Deze daden van de hulp worden soms gedwarsboomd door je brute eerlijkheid (die je openlijk deelt gevraagd of anderszins).

De godin Cailleach Beara, die een moederfiguur was onder de goden, wordt geassocieerd met degenen die zijn geboren onder het teken van de Vlier. De beschermdieren zijn de Das, het Zwarte Paard en de Raaf.
Kleur : Rood
Edelsteen : Git

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.