Infusie
Bij een infusie drinken we een thee van het aftreksel van een deel van een plant. Dit kan blad, bast, wortel of bloem zijn. Voor een gewone thee laat je de plantdelen voor 2 à 3 minuten trekken in warm water. Hierdoor komt de smaak van de plant vrij.

Een plant heeft veel meer te bieden dan alleen smaak, het kan je helpen bij een fysiek of mentaal probleem. Hiervoor gebruik je de energetische eigenschappen van de plant. Deze komen vrij nadat je de plantdelen 10 tot 15 minuten hebt laten trekken.

Echter veel planten zitten vol met vitamines en mineralen, deze komen pas los nadat de plantdelen langere tijd, tussen de 4 à 8 uur, hebben mogen trekken in het water. Pas dan komen vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen vrij. Dit noemen we een voedende kruiden infusie.

De verhouding die je nodig hebt om alle voedingsstoffen vrij te kunnen laten komen is 30 gram plantdeel per liter water. Zoals ik hierboven al aangaf verschilt het per plantdeel of deze een korte of langere tijd nodig heeft om zijn voedingsstoffen af te geven. Ik heb hieronder een overzicht geplaatst met de verschillende tijden die nodig zijn per plantdeel.

Wortel/bast 8 uur minimaal
Bladeren 4 uur minimaal
Bloemen 1 uur maximaal
Zaden/bessen 30 minuten maximaal

Het gebruikte plantmateriaal is groter dan in thee en de inweektijd is veel langer. Terwijl thee die gedurende 6 minuten of minder wordt gebrouwen heerlijk smakende dranken zijn, zorgt de langere inweektijd ervoor dat onze dranken gevuld zijn met voedingsstoffen en mineralen voor een optimale gezondheid. Je kunt deze infusie ongeveer 2 dagen goed houden indien bewaard in de koelkast.
Natuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.