Imbolc

Deze feestdag staat ook bekend als Maria Lichtmis, of Brigid's Dag. Herdenkt de verandering van de Godin van het Crone tot het Meisje. Viert de eerste tekenen van Lente ook wel "Imbolc" genoemd (de oude Keltische naam).

Imbolc is het feest van zuivering, licht en vruchtbaarheid. Elementals en vruchtbaarheidsspirits stijgen nu van de aarde op en de natuur ontwaakt. De eerste bloesems zoals sneeuwklokjes en krokussen kondigen brutaal de lente aan. Het licht doet het ijs smelten.

Innerlijke vreugde verspreidt zich, de wintertijd is bijna voorbij. De tijd wordt gebruikt om het koude seizoen eindelijk van zich af te schudden. We voelen de drang om naar buiten te gaan, diep te ademen; alles goed luchten; ons lichaam te zuiveren van de lange winter, ons huis schoon te maken - het oude weggooien om plaats te maken voor het nieuwe.

De boom van Imbolc is de berk. De berk wordt beschouwd als een lichtboom. Haar witte stam stijgt hoog in de lucht en zou het goddelijke licht naar beneden door haar stam naar de aarde trekken. Het staat voor een nieuw begin, voor leven en geluk in het algemeen.

Brand wierook om je te ondersteunen:
Berk: is een brenger van licht. Het verheft onze geest, wekt nieuwe vitaliteit en maakt ons moedig.
Sparhars: zuivert de atmosfeer, verheldert de geest en verhoogt het bewustzijn.
Alsem: beschermt tegen hekserij en tovenarij en is licht afrodisiacum. Het opent ons bewustzijn voor de heldere waarheid.
Alant: breng licht in ons hart, versterk ons ​​zelfvertrouwen en de moed om nieuwe dingen aan te pakken.
Ogentroost: werkt op ons derde oog en versterkt zo onze intuïtie
Passiekruid: heeft een licht afrodisiacum effect en bevordert de terugkeer naar een levensbevestigend zicht.
Lindebloesem: vraagt vertrouwen in de wereld en opent liefdevol ons hart.

CelticNatuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.