Ik ben Reiki Master

"Ik ben Reiki Master"

Dit is een antwoord die ik met enige regelmaat te ‘horen’ krijg. Waarschijnlijk wil diegene daarmee de graad aangeven die zij/hij heeft ontvangen, maar een Reiki Mastergraad geeft niet aan of je de energie waar je mee werkt ook daadwerkelijk begrijpt.


Na het ontvangen van een bepaalde energie inwijding mag je je vaak al Master noemen, echter dit houdt niet in dat je de energie begrijpt. Hiervoor zul je echt met de energie moeten gaan werken, hoe de energie voelt en wat hij daadwerkelijk doet. Pas als je dat onder de knie hebt kun je zeggen dat je de energie ‘gemastered’ en je eigen hebt gemaakt, ofwel weet wat deze doet, hoe er mee om te gaan en hoe te gebruiken voor jezelf en/of anderen.

Als we kijken naar hoe Mikao Usui omging met de Reiki energie, gaan we waarschijnlijk wat meer hiervan begrijpen. Om een Master te worden in deze energie ging er een aantal jaren voorbij. Dit was niet zonder reden, gedurende deze periode, in de aanloop naar het Masterschap, leerde men stap voor stap de energie te doorgronden en te begrijpen en hanteren. In onze moderne tijd, waarin het leven aan ons voorbij vliegt, gunnen we ons niet meer de tijd om het op deze manier ons eigen te maken, maar laten we het respect tonen naar de energie, door ons erin te verdiepen en er mee bezig te zijn.

Het gaat niet om hoeveel inwijdingen je al hebt ontvangen, maar om hoe je met de energie omgaat.

Ben jij al Reiki Master?

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.