natuur heelt

Hoe de natuur mensen heelt

Ons leven is vol met ups and downs, het maakt niet uit wie je bent of waar je woont. Iedereen kent wel de momenten dat je hart gebroken wordt of pijn wordt gedaan, tegenslag of verlies voelt. Dus, hoe kun je jezelf weer oppakken als je je slecht voelt, hoe begin je aan je genezing als je pijn hebt ?

Ondanks ons huidige leven, waardoor we niet meer in de natuur wonen en leven, is de natuur is nog steeds een deel van ons en voelen we ons thuis in de natuur. Onze hersenen reageren ook anders als we in de natuur zijn. Verbonden zijn met de natuur, brengt bepaalde prikkelingen in onze hersenen teweeg, waardoor we kalmer worden, onze nervositeit minder is, en ook onze stress verlaagt.

Je lichaam pakt deze signalen op en geeft je immuniteit en helend vermogen extra kracht, het versnelt het herstel van een operatie of ziekte, verhoogt de bloedcellen die kanker en tumoren bestrijden, verbetert de slaap, verlaagt de bloeddruk.

Door ons huidige leven geven we onze hersenen niet de rust die het nodig heeft en gaan we door totdat het fout gaat; depressie, stress, overspannen, boosheid, chronische ziektes. Soms nemen we medicijnen, drugs en alchohol om minder last van de symptomen te hebben. Er zijn maar weinig mensen die de daadwerkelijke oorzaak van het probleem proberen te achter halen. Natuur kan je rust geven om alles te reflecteren en de oplossing te vinden. Opnieuw een connectie maken met de natuur is als het resetten van je hersenen.

We kunnen de druk van ons leven niet ontlopen, maar we kunnen wel altijd rust vinden in de natuur. Het pad naar genezing ligt in jezelf. En als je kunt leren om de natuur in je te dragen, begint je genezing.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.