Herfst Equinox
De Herfst Equinox is het moment waarop de zon de hemel evenaar lijkt te passeren en naar het zuiden gaat. Bij de equinox, op de evenaar, staat de zon recht in het oosten op en gaat recht in het westen liggen.


De equinox geeft het einde van de zomer aan en het begin van de herfst. De kennis dat de zomer voorbij is - en de winter komt eraan - is nu overal. Let ook elke dag op de boog van de zon aan de hemel. Je zult merken dat het naar het zuiden verschuift. Vogels en vlinders migreren ook naar het zuiden, samen met het pad van de zon. De kortere dagen brengen koeler weer. Er hangt een kil gevoel in de lucht. Om ons heen beëindigen bomen en planten de groeicyclus van dit jaar. Misschien reageren ze met glorieuze herfstbladeren, of een laatste uitbarsting van bloei voordat de winter komt.

De velden zijn bijna leeg omdat de gewassen zijn geplukt en opgeslagen voor de komende winter. Mabon is het mid-harvest festival, en het is wanneer we een paar momenten nemen om de veranderende seizoenen te eren en de tweede oogst vieren. Op of rond 21 september is het voor veel heidense en Wicca-tradities een danktijd voor de dingen die we hebben, of het nu overvloedige gewassen of andere zegeningen zijn. Het is een tijd van overvloed, van dankbaarheid en van het delen van onze overvloed met de minder bedeelden.

CelticNatuur

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.