Grounding - Aarden

Grounding - Aarden

Het is misschien wel het meest onderschatte deel van veel lichtwerkers. Maar waarom eigenlijk en hoezo is dit zo belangrijk, niet alleen voor jezelf maar ook voor de persoon, dier of ander wezen dat je wilt helpen.


Wat is nu eigenlijk Grounding- Aarden
In ons lichaam stroomt via onder andere de meridianen de energie door ons lichaam, en omdat ons lichaam een geleider is voor energie is het ook in staat om energie op te nemen.

Veel mensen, vooral vrouwen, herkennen dit bij bv. het opkomen en tijdens de volle maan.
Het lichaam ontvangt dan veel maanenergie, en dit wordt opgeslagen in het lichaam. Doe je er niets mee, dan kan het zijn dat deze opgeslagen energie klachten veroorzaakt zoals bv. hoofdpijn, slapeloosheid of een onrustig gevoel. Het lichaam heeft dan zoveel energie in zich opgeslagen en is niet in staat om het op een natuurlijke manier te ontladen.

Dit ontladen is nu precies Grounding - Aarden.
De "teveel" opgeslagen energie in je lichaam moet je dus regelmatig ontladen. Hoe doe je dit zal je je misschien afvragen.
Nu dat is voor iedereen natuurlijk net even anders maar een goede manier is om dagelijks contact te maken met de natuur, bv. door op blote voeten te lopen. Dit is een eenvoudige manier maar hierbij wordt slechts een kleine hoeveelheid afgevoerd. Er zijn een aantal kristallen die hierbij helpen.

Waarom is dat?
Door het dragen van een dergelijke kristal, kan het in het begin zijn alsof je voeten meer contact maken met de grond. Dit komt door de geleidende eigenschappen van het kristal, en hiermee ontlaad je je lichaam op een zeer effectieve manier.

Grounding - Aarden is dus ook belangrijk als je last hebt van stress, of om stress te voorkomen. Stress uit zich niet altijd op dezelfde manier en is ook bij een ieder net even anders, en zijn er ook verschillende manieren die je kunnen helpen hierbij. Kristal(len) die direct in een energie baan geplaatst zijn, zijn vaak "zwarte" kristallen, zoals obisiaan. Maar ook de amethist geeft vaak rustgevende werking. De amethist werkt indirect net als andere geode's, deze plaats je in bijvoorbeeld je werkkamer of woon- of slaapkamer.

Uiteraard is reiki ook een manier om te ontstressen bij jezelf of anderen. Er zijn een aantal reiki inwijdingen die specifiek je hierin ondersteunen.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.