Eigen kracht deel 2

Eigen kracht deel 2

Vandaag wil ik jullie uitleggen hoe je voor jezelf, of voor iemand anders of je huisdier een kristal kunt combineren met reiki. Het reinigen van een kristal duurt maar even, je hoeft dit echt niet langer dan een à twee minuutjes te doen.


Vaak voel je dat er iets verandert aan de energie van de kristal, en dit is eigenlijk het teken dat het gereinigd is en de kristal je contact heeft geaccepteerd.
Voel je niets, wat uiteraard ook mogelijk is, ga dan toch gewoon verder met de volgende stap.

Laat het kristal rustig liggen in je ontvangende hand, dit kan links of rechts zijn, en plaats je andere hand over het kristal zodat je deze zoveel mogelijk "opsluit". Adem rustig en sluit je ogen, om je beter te focussen, en hou hierbij de kristal voor je hartchakra. Sommige van ons voelen dan de energie van de kristal al, maar wees gerust dit is niet het belangrijkste.

Spreek dan hardop of in jezelf uit dat je contact wilt maken met de kristal.
Om de verbinding zo zuiver mogelijk te maken, geef je aan om haar eerst te reinigen met een reiki healing. Dit is een belangrijk moment want daarmee voel je vaak al of de kristal je accepteert, als dit al direct goed voelt voor je, geef de kristal dan een reiki healing, met een reiki modaliteit die jij het liefst gebruikt.

Het reinigen van een kristal duurt maar even, je hoeft dit echt niet langer dan een à twee minuutjes te doen. Vaak voel je dat er iets verandert aan de energie van de kristal, en dit is eigenlijk het teken dat het gereinigd is en de kristal je contact heeft geaccepteerd. Voel je niets, wat uiteraard ook mogelijk is, ga dan toch gewoon verder met de volgende stap.

De eerste belangrijke stap heb je nu klaar, de volgende stap is om de kristal die je gekozen hebt, te gaan combineren met reiki.

De volgende stap is om de energie van je gewenste reiki modaliteit in de kristal te plaatsen. Vraag je gidsen, engelen of opgestegen meesters je hierbij te helpen. Dit kun je doen terwijl de kristal nog ingesloten licht tussen je handen. Zelf herhaal ik altijd deze stap drie keer. Tevens geef ik aan hoe de energie moet worden vrijgegeven, aan wie en waarvoor deze dient. Bijvoorbeeld, ik plaats in een Amazoniet een healing van 'Diepe Genezing Reiki' deze combinatie sluit mooi aan op de eigenschappen van de Amazoniet, verdrijft negatieve energie, ergernis en omhuld je met liefde en zonnestralen.

Je kunt het beste beginnen met een kwarts- of ander 'helder' kristal. Als je dit een aantal keren hebt gebruikt kun je daarna met andere kristallen aan de slag. Zo kun je dus een kristal met een specifieke eigenschap combineren met reiki voor een bepaalde periode.
Heb je vragen laat het me gerust weten.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.