Eigen kracht deel 1

Eigen kracht deel 1

Kristallen ondersteunen en geven ons energie, vaak zijn we ons hiervan onbewust. Het gebruiken van kristallen is ook al een heel oud gebruik en samen met andere elementen uit de natuur maakt het tot een zeer krachtig middel. Een kristal kun je uiteraard op veel manieren gebruiken.


Bijvoorbeeld, het plaatsen van een of meerdere kristallen op het lichaam tijdens een reiki sessie, of door ze te dragen als sieraad, amulet. Maar ook als beschermsteen geplaatst in en om je huis of werkomgeving. Als droomsteen worden ze ook vaak gebruikt maar ook met mediteren. Kortom genoeg keuzes denk ik.

Wat ik misschien wel het meest fascinerend vind, dat voordat ik met reiki begon de kristallen/stenen totaal niet kon voelen. En na mijn inwijding in Celtic Reiki, voelde ik direct de stenen, het overdonderde mij eigenlijk want dat had ik niet zo verwacht. Heel langzaam aan kreeg ik steeds meer "feeling" bij de kristallen, en nog steeds hoor, en vind iedere keer weer voor mij nieuwe manieren waarop ik ze kan gebruiken. Het leuke van reiki is dat er eigenlijk geen grenzen zijn en vaak lees je dat jezelf de grens bent. En zo geldt dit ook met het toepassen van kristallen. Kristallen "programmeren" of in een matrix (grid) plaatsen, lees je misschien wel, maar is toch vaak net een stapje verder. Ook het combineren van de kristallen of met andere elementen. Maar is dat ook zo?

Zelf gebruik ik hoofdzakelijk Celtic Reiki maar je kunt en mag uiteraard iedere vorm van Reiki hiervoor gebruiken.
De eerste stap is natuurlijk om een keuze te maken welke kristal je wilt gebruiken, kies een kristal dat een lichte kleur heeft als je iets positiefs wilt versterken of een donker kristal als je je bescherming wilt versterken. Begrijp wel dat donkere kristallen, niet alléén voor bescherming zijn, ook deze hebben echt meerdere eigenschappen dan alleen bescherming.
Maar dit is makkelijke manier om te onthouden, de positieve eigenschappen van donkere kristalen zijn vaak zeer sterk en snel voelbaar.
De kristal gaan we eerst energetisch reinigen en daarna proberen we ermee te verbinden en de energie te voelen.
Een volgende stap is om de kristal te combineren met reiki om het zo te versterken.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.