Een Altaar
Voor veel mensen een beladen woord, maar dat is het absoluut niet. Waar ik het over wil hebben is een ‘persoonlijk altaar’ waar je om hulp kunt vragen aan je gidsen en ze je eer kunt betuigen.

Deze kan heel uitgebreid zijn maar ook heel klein, het kan binnen in huis maar ook buiten geplaatst worden. Laat je gevoel hierin meespelen.

Er zijn heel veel verschillende soorten altaren, laat ik een aantal voorbeelden noemen;

Reiki altaar
Hier zou je chakra kaarsen kunnen branden en cimbalen kunnen plaatsen. je kunt een hoekje op je altaar creëren waar je een speciaal kaarsje brand voor de mensen die je ondersteunt met healing en de namen van deze mensen in een mooi doosje doet. Je kunt ook een klankschaal plaatsen voor meditatie. Vergeet niet om een plekje te maken voor je spirituele gids(en).

Voorouder altaar
Buiten wat kaarsen en verse bloemen kun je wierook branden op je altaar, plaats een foto van een overleden persoon die je lief is. Ook kun je een belletje zoals bijvoorbeeld een ‘Bel met Dorje’ plaatsen om je voorouder te verwelkomen en je te ondersteunen in de taak die je die dag wilt doen.

Pagan/Wicca altaar
Op dit soort altaar wordt meestal een God en Godin geëerd. Er worden kaarsen geplaatst voor de elementen en de God en Godin zelf. Ook offerschaaltjes en drinkbekers evenals speciale messen, wands en nog veel andere dingen hebben een plaats op het altaar, ook wordt wierook gebrand.

Spirit altaar
Dit kan voor feeën zijn, krachtdieren maar ook Engelen. Plaats een afbeelding van de spirit op je altaar, omringt met kaarsen. Je kunt een belletje plaatsen om de spirit aan te roepen, maar vergeet zeker niet een offerschaaltje waar je wat lekkernij of drank voor je spirit in kunt doen als dank voor zijn/haar hulp.

Zo zijn er nog veel meer verschillende altaren mogelijk, je kunt ook meerdere altaren maken voor de diverse gidsen die je ondersteunen. Gebruik eventueel een altaarkleed of plaats wat edelstenen op het altaar. Hoe je het altaar inricht is aan jou. Het is iets persoonlijks, waar je steun kunt vragen aan je gids(en), kunt mediteren, je spells kunt voorbereiden en je gids(en) kunt eren.

Wij hebben in onze webshop een mooie variatie aan producten die je kunt gebruiken om je altaar op te sieren, dus ik zou zeggen, ga eens rustig kijken en mocht je vragen hebben hoor ik dat graag.
Algemeen

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.