Edelstenen en kristallen
Edelstenen en kristallen kunnen helpen bij lichamelijke en/of geestelijke klachten maar kunnen ook bescherming bieden. Ze worden ook wel gebruikt tijdens een energetische behandeling. Om het meeste effect te hebben van een edelsteen of kristal, is het verstandig om hem de hele dag bij je te hebben, dit kan zijn in je broek- of jaszak, als armband of aan een ketting. Je kunt meerdere edelstenen of kristallen tegelijk bij je dragen.

Als je een edelsteen of kristal krijgt of koopt is het belangrijk dat je deze eerst reinigt voordat je hem gaat gebruiken. Dit kan op meerdere manieren :
- Hou de edelsteen/kristal voor een aantal minuten onder stromend water
- Leg de edelsteen/kristal  in het maanlicht, vooral met volle maan of nieuwe maan
- Brand sandelhout of salie wierook , leg de steen/kristal  naast de wierook
- In aarde begraven voor ongeveer 1 week
- Plaats de edelsteen/kristal op een bed van amethist of plaats ze op seleniet

Naast bovenstaande methodes is het ook mogelijk om met Reiki de edelstenen/kristallen te reinigen. Niet alle edelstenen/kristallen kunnen gereinigd worden met water en hebben dus een andere behandeling nodig. Sommige edelstenen/kristallen zijn effectiever als ze op specifieke plaatsen op het lichaam gedragen worden. Zodra je een edelsteen/kristal gaat gebruiken geeft deze positieve energie af en neemt negatieve energie op. Door de edelsteen/kristal te reinigen ontladen we de edelsteen/kristal waardoor de negatieve energie uit de steen/kristal verdwijnt. Het is belangrijk dat je dit regelmatig doet. Je kunt zien wanneer je een edelsteen/kristal moet reinigen doordat deze dof of verkleurd is. In sommige gevallen kan een edelsteen/kristal ook klam aanvoelen.
AlgemeenNatuurReiki

Plaats een review

Je review wordt eerst beoordeeld voordat deze geplaatst wordt.