Affirmatie

Affirmatie

Iedereen heeft wel eens een periode waarin je het idee hebt dat alles anders loopt dan je wilt, tegenslag hebt of dat je niet lekker in je vel zit en daardoor jezelf of een situatie in een negatiever beeld gaat zien. Hierdoor kun je in een negatieve flow terechtkomen. Het is dan belangrijk om jezelf daar weer uit te halen zodat je weer positief naar jezelf en de toekomst kunt kijken.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je jezelf weer in een positief licht ziet.
Dit doe je door middel van een affirmatie. Dit is eigenlijk een korte positieve boodschap aan jezelf. Door deze positieve boodschap te herhalen voor jezelf beïnvloed je direct je onderbewustzijn en kun je je gedachten, zelfbeeld, gezondheid en zelfvertrouwen weer een positieve boost geven.

Het is belangrijk om een affirmatie altijd te laten beginnen met woorden zoals “ik ben” of “ik heb”, gebruik geen ontkennende woorden zoals “ik ben niet bang”, want juist dit heeft een negatief effect op alles. Geloof in de affirmatie die je uitspreekt, leg er al je gevoel in, anders zal het niet werken. De kracht zit in het herhalen van je affirmatie, doe dit dagelijks of meerdere keren per dag.

Een aantal voorbeelden van affirmaties zijn:
- Ik ben zelfverzekerd
- Ik hou van mezelf
- Ik kan het
- Ik ben gelukkig
- Ik geloof in mijn innerlijke kracht

Het helpt je niet direct, maar je zult merken dat je na enige tijd je jezelf weer op een positievere manier ziet en op een andere manier naar jezelf gaat kijken.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.